January 26 & 27 Opening Leeuwarden Cultural Capital 2018 Exhibition in the Design Fabriek | Dioni ten Busschen
21983
post-template-default,single,single-post,postid-21983,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,select-theme-ver-4.5,wpb-js-composer js-comp-ver-5.5.2,vc_responsive

January 26 & 27 Opening Leeuwarden Cultural Capital 2018 Exhibition in the Design Fabriek

“Treasures from the bog “

 Sculpture van turf door Dioni ten Busschen

Aanwezigheid PEATART bij  openingsbijeenkomst   Leeuwarden Culturele Hoofdstad 2018

Gedurende het openingsweekend van 26 en 27 januari is Peatart onder andere te zien in de Friese hoofdstad Leeuwarden bij de Design fabriek in het Winkelcentrum Zaailand, op nummer 97.

Peatart is een nieuw concept, ontwikkeld door beeldend kunstenaar Dioni ten Busschen. Kunst van turf. In de zomermaanden is Dioni “Artist in Residence” in Leeuwarden waar zij zal werken aan het Friese paard; het publiek kan dan zien hoe een Fries paard uit turf tot stand komt. Zowel turf als het Friese paard spelen een belangrijke rol in de historie van de provincie Friesland. Beiden hebben in belangrijke mate bijgedragen aan de economische ontwikkelingen.

In de maand augustus zal het Friese paard te zien zijn in Museum Opsterlân te Gorredijk. De verschillende stadia van het product zullen worden getoond:  van veenmos tot een kant en klaar beeld.

                                                                                          www.peatart.com

No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.